Al 400 jaar een traditie, 500 paarden te koop in Lottum

Geplaatst op 13 november 2018 06:20 - Limburger

De paardenmarkt in Lottum bestaat al zo’n 400 jaar. En ook anno 2018 is het niet enkel folklore. Er wisselen wel degelijk dieren van eigenaar. Maar garantie geldt op deze markt tot aan de weg.

Gewiekste babbeltruc: kat zoek en sieraden kwijt

Geplaatst op 12 november 2018 15:02 - Limburger

De politie waarschuwt mensen om niet in de val te trappen van een babbeltruc aan de deur. Door een gewiekste actie is een inwoner van Sevenum kostbare sieraden kwijtgeraakt.

Gedetineerde vrouwen Ter Peel trainen puppy’s

Geplaatst op 10 november 2018 06:10 - Limburger

In totaal zeven gedetineerden van vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord mogen de komende twee weken op het gevangenisterrein puppyhondjes trainen.

VVV'er Roel Janssen mag toch spelen tegen Fortuna

Geplaatst op 9 november 2018 10:31 - Limburger

Roel Janssen, verdediger van VVV-Venlo, mag zaterdagavond toch aantreden tegen zijn oude club Fortuna Sittard. De 28-jarige Janssen werd voor vier duels geschorst, maar VVV is in beroep gegaan. Omdat de zaak pas dinsdag dient, wordt de straf van Janssen opgeschort.

66 jaar De Geite in Tienray: omdat de pastoor het ondenkbaar vond

Geplaatst op 8 november 2018 18:09 - Limburger

Ze bestaan 6x11 jaar, CV de Geiten uit Tienray. En dat alleen, omdat mijnheer pastoor het in 1951 ondenkbaar vond; carnaval vieren in bedevaartsoord Klein Lourdes. Hij stak er een stokje voor. Toch stond prins Mart den Urste dat jaar al in de danszaal van Jeu van Rijswick.

Tentoonstelling in opgeknapt park, Beukenhof wordt teruggeven aan dorp

Geplaatst op 8 november 2018 06:20 - Limburger

Er wordt al maanden keihard gewerkt aan de Beukenhof in America. Een tiental vrijwilligers werkt elke zaterdag aan de fikse opknapbeurt van het park dat er tientallen jaren verwaarloosd bij lag. Tot toneelclub de Vrije Spelers besloot om het vijfjaarlijkse ‘grote stuk’ in 2019 in het openluchttheater van de Beukenhof te spelen.

Klok van klokkenmaker hangt in 2019 in gemeentehuis Horst aan de Maas

Geplaatst op 8 november 2018 06:00 - Limburger

De klok van ‘D’n uitvinder Pee­ters Hay’ zal in 2019 in de hal van het gemeentehuis van Horst aan de Maas komen te staan. De bekende klokkenmaker uit Horst heeft het uurwerk zelf gemaakt. Sinds 29 april 1985 staat de klok stil. De vrouw van Hay heeft ’m op zijn sterfdag stilgezet.

Veredelaar in Horst stopt met verbeteren champignon

Geplaatst op 7 november 2018 11:00 - Limburger

Veredelen van champignons is lastiger dan gedacht. Veredelaar Limgroup in Horst stak veel geld in de genetische verbetering van paddenstoelen, maar is nu tot het inzicht gekomen dat verdere investeringen te riskant zijn.

Wordt het Rozenfestival in Lottum te groot?

Geplaatst op 7 november 2018 06:30 - Limburger

Het Rozenfestival in Lottum is aan verandering toe. De organisatie vergt steeds meer van vrijwilligers. Vraag is of het in de toekomst minder groots kan. Of moet.

College Horst trekt de beurs voor OLS in Sevenum

Geplaatst op 7 november 2018 06:10 - Limburger

Het Horster college van burgemeester en wethouders wil fors meebetalen aan de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum. Dat evenement wordt op zondag 7 juli gehouden op het feestterrein bij schutterij Sint Sebastianus in Sevenum.

Venlonaar diaken parochiefederatie Maasdorpen

Geplaatst op 6 november 2018 06:25 - Limburger

Venlonaar Arjan Langen wordt de nieuwe permanent diaken van parochiefederatie Maasdorpen waar Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Swolgen en Tienray onder vallen.

'Als je d’n ezelskop ziet, dan ben je pas écht weer thuis'

Geplaatst op 5 november 2018 18:30 - Limburger

Een beeld van een ezelskop. Van staal en minstens vier meter hoog. De rotonde in Sevenum die Derperschâns heet, moet zo’n kunstwerk krijgen. Dan komen de inwoners van het dorp voortaan écht thuis als ze de rotonde van d’n Ezelskop op rijden.

Cipier gevangenis Sittard geschorst

Geplaatst op 5 november 2018 16:57 - Limburger

De directeur van de gevangenis in Sittard heeft een medewerker geschorst wegens "integriteitsschending". Dat heeft een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maandag bevestigd.

Eindelijk eerste overwinning van RKSVN

Geplaatst op 5 november 2018 15:13 - Limburger

Grote opluchting in Neer. De club die enkele decennia geleden nog fier in de tweede klasse acteerde, is verlost van de hatelijke nul in de puntenkolom en dus ook van laatste plek in de laagste klasse. In de zevende ronde pakte de Neerse ploeg niet alleen de eerste punten, nee, zelfs de eerste overwinning. Tegen Sporting uit Swolgen (4-0) werd ook nog eens het aantal gescoorde doelpunten in één wedstrijd verdubbeld. Van drie naar zeven. Nu hoopt in de andere vijfde klasse alleen gemeentegenoot SVVH nog op zijn eerste punten.

Wat moet er gebeuren met de biebs van Horst en Venray?

Geplaatst op 5 november 2018 06:50 - Limburger

Zijn biebs anno 2018 onmisbaar? Moeten Horst aan de Maas en Venray er meer geld in steken? Wat willen die gemeenten van hun bieb? Vragen zat. Net als Van Dale wachten de biebs van Horst en Venray op antwoord.