Toename leerlingen in agrosector Noord-Limburg

Geplaatst op 20 mei 2019 17:00 - Limburger

Het aantal studenten dat een studie volgt in de agrosector in de regio Noord-Limburg is flink gestegen. Op dit moment volgen bijna 770 leerlingen een ‘groene’ opleiding aan de HAS Hogeschool in Venlo of bij Citaverde in Horst. Dat is bijna 70 procent meer dan in 2015.

Horst aan de Maas wandelt tegen kanker

Geplaatst op 20 mei 2019 15:34 - Limburger

De 24-uurs wandelestafette SamenLoop voor Hoop Horst aan de Maas gaat zaterdag om 13.30 uur van start met een openingsceremonie op voormalig sportpark Bergsbos aan de Bergsboslaan in Meerlo. Klokslag 14.00 uur beginnen de teams aan hun 24-uurs wandeling om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Tweede Handsmert Fiëst in Meterik

Geplaatst op 20 mei 2019 14:58 - Limburger

JongNL Meterik heeft met Pinksteren op zondag 9 juni een dag vol activiteiten in petto tijdens de Tweede Handsmert Fiëst bij de blokhut aan de Speulhofsbaan 43a in Meterik.

Nieuwe locatie onderzoekscentrum bevolkingsonderzoek borstkanker in Horst

Geplaatst op 20 mei 2019 13:50 - Limburger

De standplaats van het onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Horst is gewijzigd. De locatie op het parkeerterrein nabij Wellnesscentrum Anco aan de Venrayseweg voldeed niet meer aan de gestelde eisen. De nieuwe standplaats van het onderzoekcentrum ligt in de buurt van het centrum.

Tweede jubileumexpositie Museum de Kantfabriek geopend

Geplaatst op 20 mei 2019 13:45 - Limburger

Met het onthullen van een textielcreatie van Yvonne Scheele-Kerkhof opende zondag de tweede expositie in het jubileumjaar van Museum de Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 in Horst.

Tijdcapsule in muur Huys ter Horst

Geplaatst op 18 mei 2019 22:47 - Limburger

Op kasteel Huys ter Horst bruist het zondag 26 mei van de activiteiten. In samenwerking met ‘800 jaar Horst aan de Maas’ zijn er afgelopen weken diverse projecten op kasteel Huys ter Horst geweest waarin de kunst centraal stond die ooit de muren van het kasteel verfraaide.

Voetballers brengen dorp in beweging door Special Sports

Geplaatst op 18 mei 2019 11:53 - Limburger

In het kader van de vermaatschappelijking zou sportpark De Venhorst ontwikkeld kunnen worden als ontmoetingsplaats en multifunctioneel sportcomplex voor Bergenaren. Het bestuur van voetbalvereniging Montagnards heeft een plan gelanceerd om mensen met een beperking te laten sporten op en rond het sportpark aan De Flammert. Vrijdagmiddag vindt de eerste van vijf proefsessies plaats. Tijdens de aftrapbijeenkomst van Special Sports wordt er gevoetbald.

Jonge graffitikunstenaars bij basisschool De Heihorst Heibloem

Geplaatst op 18 mei 2019 09:53 - Limburger

Geen boeken, geen liniaal, geen rekenmachine maar een spuitbus met verf. Dat is het leermiddel dat kinderen van basisschool De Heihorst te Heibloem hanteren tijdens een groot graffitiproject dat donderdag van start ging.

Jagers mogen vossen bij Horster Kasteelpark schieten

Geplaatst op 17 mei 2019 13:19 - Limburger

De toename van het aantal vossen zorgt voor overlast en schade in de gemeente Horst aan de Maas. Daarom mogen de jagers van de drie wildbeheereenheden van het Horster college het aantal dieren inperken.

Drie monumentale bomen in America toch om ondanks protest

Geplaatst op 17 mei 2019 10:13 - Limburger

De drie monumentale bomen die bij een mestverwerkingsbedrijf aan de Hoebertweg in America staan, worden gekapt. Buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen dit plan van de gemeente Horst aan de Maas.

Medailles en oorkonden voor jubilarissen bij Rode Kruis Horst aan de Maas

Geplaatst op 17 mei 2019 09:24 - Limburger

Tijdens een vrijwilligersbijeenkomst afgelopen woensdag van de Welfare en Telefooncirkel van het Rode Kruis Horst aan de Maas zijn drie mensen gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Burgemeester Ryan Palmen verstrekte de medailles. Wethouder Han Geurts reikte de bijbehorende oorkonde uit.

Thema(mid)dag ‘Bijen en Kunst’

Geplaatst op 16 mei 2019 13:49 - Limburger

De imkers van Horst openen zondag 26 mei ’t Zoemhukske aan de Kasteellaan 3 voor de thema(mid)dag ‘Bijen en Kunst’. Het thema sluit daarmee aan bij de Kunstmanifestatie die gehouden wordt rondom de Kasteelruïne.

Kunstenaar Jan Althuizen heeft al vijftig jaar De Peel als muze

Geplaatst op 15 mei 2019 19:50 - Limburger

Jan Althuizen (70) uit Griendtsveen schildert op de kop af vijftig jaar De Peel. Hij maakt geen bruine landschapjes voor de doorsnee toerist, maar half abstracte werken waarin menselijke vormen en de grilligheid van De Peel van het doek spatten.

Routes folkloristische optochten Kinjer-OLS en groot OLS bekend

Geplaatst op 15 mei 2019 17:21 - Limburger

De routes van de folkloristische optocht voor het Kinjer-OLS en het grote Oud Limburgs Schuttersfeest zijn bekendgemaakt. De schutterijen en deelnemende basisscholen zijn hiermee verzekerd van een grote schare publiek dat massaal aantreedt om alle deelnemers in militaire outfit, gilde-uniformen en fantasiekostuums in het gelid te zien rondtrekken. De deelnemende basisscholen aan het Kinjer-OLS trekken op 25 juni door Sevenum. De aan het OLS deelnemende schutterijen maken op 7 juli hun rondgang.

Routes folkloristische optochten Kinjer-OLS en groot OLS bekend

Geplaatst op 15 mei 2019 15:55 - Limburger

De routes van de folkloristische optocht voor het Kinjer-OLS en het grote Oud Limburgs Schuttersfeest zijn bekendgemaakt. De schutterijen en deelnemende basisscholen zijn hiermee verzekerd van een grote schare publiek dat massaal aantreedt om alle deelnemers in militaire outfit, gilde-uniformen en fantasiekostuums in het gelid te zien rondtrekken. De deelnemende basisscholen aan het Kinjer-OLS trekken op 25 juni door Sevenum. De aan het OLS deelnemende schutterijen maken op 7 juli hun rondgang.

Mobiel theater van Horst is klaar

Geplaatst op 15 mei 2019 09:07 - Limburger

De zestien kerkdorpen van Horst aan de Maas hebben een mobiel theater. Het podium met tribunes waar circa 150 man publiek op kunnen, is gebouwd door leerlingen van de Bouwcampus in Horst.

‘Messteken werden boomkweker uit Melderslo fataal’

Geplaatst op 14 mei 2019 22:01 - Limburger

De 59-jarige boomkweker uit Melderslo die vorige week door geweld omkwam in Noord- Macedonië, is door messteken om het leven gekomen en pas later met een steen geslagen. Zijn lichaam wordt overgevlogen naar Nederland.