Woonruimte voor zevenhonderd arbeidsmigranten in Horst aan de Maas

Geplaatst op 20 september 2018 19:11 - Limburger

Driehonderd plekken waar buitenlandse werknemers van Van Dijk Groenteproducties kunnen wonen aan de Peelheideweg in America. En een gebouw met drie lagen voor vierhonderd arbeidsmigranten van Otto Work Force op een kavel van bedrijventerrein Greenport Venlo die formeel bij de dorpskern Sevenum hoort.

Verduurzaming van Noord-Limburg moet op de turbostand

Geplaatst op 20 september 2018 07:05 - Limburger

Acht windturbines. Plus 120 hectare zonnepanelen. En twee tot drie geothermische bronnen. Dit alles moet vanaf nu elk jaar gerealiseerd worden om Noord-Limburg in 2050 energieneutraal te krijgen. Dat heeft de gemeente Horst aan de Maas becijferd.

Experiment met streetprint in Broekhuizen mislukt

Geplaatst op 20 september 2018 06:25 - Limburger

Het wordt na anderhalf jaar verkeerslawaai weer rustig in de Hoogstraat in Broekhuizen. Streetprint dat in april 2017 is gelegd, gaat eruit en wordt vervangen door gewoon asfalt.

Nieuwe 'Limburgse' tankshopformule: 'brandstof is eigenlijk niet meer relevant'

Geplaatst op 16 september 2018 19:10 - Limburger

Brandstofhandel vindt zichzelf opnieuw uit. Vissers Energy Group in Horst, tot april dit jaar bekend als Vissers Olie, investeert met succes in een zelfontwikkelde tankshopformule: Moments & More. Slimme move: de meeste bezoekers van de pomp aan de snelweg komen er niet om te tanken.

Oud-wethouder Driessen voorzitter van Truckrun Horst

Geplaatst op 11 september 2018 15:34 - Limburger

Paul Driessen, voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar nog wethouder in de gemeente Horst aan de Maas, is nu voorzitter van de Truckrun in Horst. De oud-wethouder heeft toegezegd dat hij deze post de komende vier jaar blijft bekleden.

Geen treinen tussen Eindhoven en Venlo

Geplaatst op 10 september 2018 09:01 - Limburger

Tussen Deurne en Horst-Sevenum rijden maandagochtend geen treinen. Treinreizgers tussen Venlo en Eindhoven zullen een alternatieve route moeten nemen.

Film moet Oud Kerkhof Horst meer bekendheid geven

Geplaatst op 7 september 2018 13:52 - Limburger

Een korte film moet meer aandacht en dus bezoekers opleveren voor het Oud Kerkhof in Horst. Documentairemaker Wiek Lenssen uit Swolgen maakt momenteel in opdracht van het bestuur van het kerkhof een korte film van pakweg 15 minuten.